Zeer grote brand op industriegebied de Heining in Amsterdam [video]

 

Amsterdam – Op een industriegebied bij de Heining in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is dinsdagochtend een grote brand uitgebroken. De brand werd rond 05:30 uur ontdekt in een loods. De brandweer schaalde al snel op naar een zeer grote brand. Er staan vier loodsen in brand, de brandweer is druk bezig het vuur te bedwingen zodat ook niet een vijfde loods vlam vat.

Wat er allemaal in de loodsen ligt opgeslagen is nog onbekend. Wel zijn er explosies te horen door ontploffende auto’s en gasflessen bij enkele autobedrijven. De brandweer meet of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Geen gewonden
Het lijkt erop dat tijdens het uitbreken van de brand niemand in de loodsen aanwezig was. Er zouden dus geen gewonden zijn gevallen.

Weinig water
De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden zonder dat het overslaat naar andere loodsen. Omdat er weinig water voor handen is, heeft de brandweer moeite met blussen. Brandweer uit Zaanstreek/Waterland, Utrecht en regio Kennemerland zijn ook opgeroepen om het vuur te bedwingen.

Door gebrek aan wind kan er stankoverlast zijn. Stank is vervelend maar niet gevaarlijk, aldus de brandweer. Omdat er veel rookontwikkeling is, zijn de wegen in de buurt afgesloten.

De brandweer meldt dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de rook gemeten is in omgeving.