Brand in dak bij woning aan de Pol in Spaarndam

 

Spaarndam – In een woning aan de Pol in Spaarndam is woensdagavond brand ontstaan. Om even over acht uur werd de brand in het dak ontdekt, waarop de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer en politie rukte daarop uit naar de Pol in Spaarndam.

Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak. De brand, die in de schoorsteen was ontstaan, was overgeslagen naar het dak. Om de brand goed te kunnen blussen moest een deel van het dak gesloopt worden.

Brandweerlieden zijn eerst de woning ingegaan, en hebben vanaf de zolder de meeste vlammen gedoofd. Vervolgens heeft een brandweerman vanuit de ladderwagen een deel van het dak gesloopt, om de brand volledig te kunnen blussen.

De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis, en zijn later door de politie opgevangen. De Pol was tijdens de bluswerkzaamheden door de politie afgesloten.

Niemand raakte gewond.