Grote verkeerscontrole in Heemstede

 

Heemstede – De politie heeft zaterdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden. In Heemstede en Bennebroek werden tientallen auto’s aan de kant gezet en aan een uitgebreide veiligheidscontrole onderworpen. De controle vond plaats in het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’.

De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid. Door plaatselijk meer te surveilleren, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit heet het Donkere Dagen Offensief.

In de paar uur tijd dat de politie langs de Heemsteedse Dreef in Heemstede stond werden alle staande gehouden bestuurders gecontroleerd of zij hun rijbewijs en kentekenbewijs bij zich hadden, en geen andere opstaande zaken hadden of nog door de politie gezocht werden. Hierna werd de auto van voor tot achter nagekeken, onder meer om te kijken of er bijvoorbeeld inbrekersgereedschap in de auto aanwezig was.

Een automobilist mocht bij de controle direct zijn auto inleveren omdat hij nog een hoge belastingschuld had open staan. Zijn auto is door de belastingdienst in beslag genomen en weggesleept. Een andere automobilist probeerde na het stopteken van de politie te ontkomen aan de controle, maar kon al snel door twee politiemotorrijders alsnog naar de controle worden geleid.

Later op de avond zullen er op nog twee locaties dezelfde controles worden gehouden.