Twee aanhoudingen na vermoedelijke schietpartij aan de Schalkwijkerstraat in Haarlem

 

Haarlem – Aan de Schalkwijkerstraat heeft dinsdag aan het begin van de avond een mogelijke schietpartij plaatsgevonden. Rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding van een schietpartij, waarna diverse politie-eenheden zich naar de Schalkwijkerstraat spoedde. De persoon waarop geschoten zou zijn, zou op enkele centimeters na niet geraakt zijn, aldus omstanders.

De vermoedelijke dader zou zich nog in een woning aan de Schalkwijkerstraat bevinden. Het arrestatieteam van de politie werd opgeroepen om de verdachte aan te houden. In de woning bevonden zich op dat moment twee personen, waarvan er een al snel zelf de woning uit kwam lopen. Hij is door agenten in de boeien geslagen.

De andere verdachte is door het arrestatieteam uit de woning gehaald. Deze verdachte is vervolgens ook overgebracht naar het politiebureau.

Door het incident was de Schalkwijkerstraat en de Slachthuisstraat voor al het verkeer afgesloten. De politie is een onderzoek gestart naar wat er zich exact heeft afgespeeld.