Auto ramt wegafzetting en belandt bijna in het Spaarne Haarlem

 

Haarlem – Een automobilist is vrijdagavond op de Spaarndamseweg tegen een betonnen wegafzetting gereden en bijna in het Spaarne belandt. Het ongeval vond rond kwart voor tien plaats ter hoogte van de Transvaalstraat. Vermoedelijk zag de bestuurder de wegafzetting over het hoofd, die er staat wegens wegwerkzaamheden aan de Spaarndamseweg.

Omstanders zagen na het ongeval meerdere inzittenden op de vlucht slaan en waarschuwde de hulpdiensten. Duikers van de brandweer hebben in het Spaarne gezocht naar mogelijke slachtoffers. Uiteindelijk werd er niemand in het water aangetroffen.

De politie onderzoekt waarom de bestuurder op de vlucht is geslagen, en of de auto mogelijk gestolen is. Twee bergingsauto’s hebben de auto aan het einde van de avond weer op vier wielen gezet en weggesleept.