Brandweer en dierenambulance redden zwaan in Zandvoort

 

Zandvoort – De brandweer en dierenambulance zijn dinsdagmiddag bezig geweest om een zwaan te vangen. Bewoners van een woning aan de Sara Roosstraat schakelde de dierenambulance in omdat de zwaan al enige tijd een ring om z’n snavel had, en daardoor niks meer kon eten. Om de zwaan te vangen schakelde de dierenambulance de hulp van de brandweer in.

Duikers van de brandweer zijn het water ingegaan om de zwaan met een groot schepnet proberen te vangen. De zwaan zat echter nog vol energie, en ging er steeds vandoor zodra de redders te dicht in de buurt kwamen.

Net voordat de brandweer een nieuw plan wilde uitvoeren om de zwaan te vangen, besloot de zwaan om zelf uit het water te gaan. Een medewerker van de dierenambulance kon de zwaan vervolgens met een schepnet snel vangen.

De zwaan zal overgebracht worden naar het vogelhospitaal waar de zwaan verder verzorgd zal worden.