Grote zoekactie na overval op woning in de Radarstraat in IJmuiden

 

IJmuiden – De politie is woensdagavond een grote klopjacht gestart na een overval op een woning aan de Radarstraat in IJmuiden. Rond elf uur drongen drie gewapende overvallers de woning binnen. Na de overval sloegen de daders op de vlucht.

Bij toeval kwam de politie, die al opzoek was naar verdachten van een ander incident, de auto op het spoor en begon de achtervolging door IJmuiden. Uiteindelijk kwam de auto op de hoek van de IJmuiderstraatweg en de C. van der Doesstraat in de bosjes tot stilstand. De drie verdachten sloegen vervolgens te voet op de vlucht.

Met onder meer een politiehelikopter en meerdere politieauto’s werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. De politie wist een van de drie verdachte snel aan te houden.

De politie is in de woning aan de Radarstraat nog enige tijd bezig geweest. Ambulancebroeders hebben de bewoonster nagekeken, en voor verdere zorg meegenomen naar het ziekenhuis.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.