Kat komt om bij woningbrand in Zandvoort; hamster gered

 

Zandvoort – In een woning aan de Vondellaan in Zandvoort is donderdag aan het begin van de middag brand ontstaan. Rond half een werd de brand ontdekt, waarop de brandweer werd gealarmeerd. Uit voorzorg werd de brand al snel opgeschaald naar middelbrand, waarop meerdere brandweervoertuigen gealarmeerd werden.

In de woning was bij de stereo-installatie brand ontstaan, waarbij veel rookontwikkeling vrij kwam. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de benedenverdieping grotendeels zwartgeblakerd werd door de brand.

Een hamster en twee katten konden nog op tijd uit de woning gered worden. Een derde kat overleefde de brand helaas niet. De bewoner is uit voorzorg door een ambulancebroeder nagekeken, maar raakte niet gewond.

De schade aan de woning is aanzienlijk.