Man loopt brandwonden op bij blussen keukenbrand in Heemstede

 

Heemstede – In een woning aan de Linge in Heemstede is dinsdag aan het begin van de avond brand ontstaan. Rond zes uur was de bewoner in de keuken bezig, toen het vet in de pan in de brand vloog. De bewoner wilde het brandje vervolgens met water blussen, maar daardoor ontstond een grote steekvlam en vatte de afzuigkap ook vlam.

Terwijl de brandweer werd gealarmeerd schoten twee buurtbewoners te hulp. Een van hun ging de woning in om de brand proberen te blussen, terwijl de ander van buitenaf het vuur probeerde te doven.

De twee oudere bewoners werden buiten opgevangen. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al grotendeels geblust. De brandweerlieden hebben de laatste vlammen gedoofd. Door de brand was heel de woning vol met rook komen te staan. De brandweer heeft alle ramen en deuren opengezet om de woning te luchten.

De buurtbewoner liep tijdens het blussen van de brand enkele brandwonden aan zijn arm en handen op. Hij is door de ambulancebroeders hieraan behandeld in de ambulance, en verder nagekeken wegens rookinhalatie. De bewoners kwamen er met de schrik van af. Zij zullen de nacht echter wel elders moeten doorbrengen.