Taxibusje krijgt bijna ladder door voorruit bij kop-staartbotsing op Rottepolderplein

 

Haarlemmerliede – Een taxibusje heeft vrijdagmiddag bijna een ladder door het voorruit gekregen bij een kop-staartbotsing. Rond kwart voor twee vonden er op hetzelfde moment twee kop-staartaanrijdingen plaats voor de verkeerslichten bij het Rottepolderplein. Daarbij botste een taxibusje zo hard tegen een busje voor hem aan, dat de ladder die op het dak zag los schoot en op de taxi belandde.

Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen. De bestuurders van alle zes de betrokken voertuigen zijn door ambulancebroeders nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Door het ongeval stond er vanuit Haarlem een flinke file voor de afslag op de A200 richting het Rottepolderplein. Een bergingsauto heeft de beschadigde voertuigen in de loop van de middag weggesleept.