Twee woninginbraken in Haarlem

 

Haarlem – Inbrekers hebben maandagavond bij twee woningen in Haarlem toegeslagen. Aan het begin van de avond drongen inbrekers een woning aan het Lorentzplein binnen. Een buurtbewoner merkte dat de voordeur open stond, en vertrouwde het niet waarop hij de politie belde. Politieagenten waren na het telefoontje binnen een minuut ter plaatse, maar helaas waren de inbrekers al gevlogen.

Tijdens de afhandeling van deze inbraak kwam er opnieuw een melding van een woninginbraak binnen. Ditmaal probeerde inbrekers bij een woning aan de Kervelstraat binnen te komen. Terwijl zij bezig waren de deur open te breken, werden zijn gestoord waarop de inbrekers op de vlucht sloegen.

De politie heeft nog een uitgebreide zoektocht gehouden in Schalkwijk om de inbrekers, waarvan er een een witte muts droeg, te vinden. Helaas zijn de inbrekers ontkomen.

Eventuele getuigen kunnen zich nog bij de politie melden, via telefoonnummer 0900-8844.