Blaffende waakhond zorgt voor overlast aan de Munterslaan

 

Haarlem – De politie, dierenambulance en brandweer zijn vrijdagmiddag in actie gekomen voor een blaffende waakhond. Aan het begin van de middag kregen de hulpdiensten meerdere telefoontjes van een hond die op het dak van een pand aan de Munterslaan liep te blaffen en voor overlast zorgde.

Uiteindelijk stonden er drie politiewagens, een ladderwagen van de brandweer en de dierenambulance in de straat om een passende oplossing te zoeken. Politieagenten probeerde contact te krijgen met de eigenaar van het pand, maar dat lukte niet.

Buurtbewoners lieten weten dat de hond vaker als waakhond op het dak wordt ingezet, met veel overlast als gevolg.
Uiteindelijk is besloten om de hond op het dak te laten zitten en zal de dierenpolitie later nogmaals contact proberen te zoeken met de eigenaar van de hond.