Fietsster ernstig gewond bij aanrijding op Herenweg in Heemstede

 

Heemstede – Een fietsster is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Herenweg. Rond kwart voor vier wilde een oudere dame met haar fiets lopend de Herenweg oversteken. Een motorrijder vanuit Heemstede kon de vrouw daarbij niet meer ontwijken, en kwam in botsing met de vrouw. Zowel de vrouw als motorrijder kwamen daarbij ten val, waarbij de vrouw met haar hoofd hard op het asfalt terecht kwam.

Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de gewonde vrouw eerste hulp verleend, en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder kwam er met de schrik van af. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet meer ter plaatse te komen.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De Herenweg was hierdoor tussen de Lanckhorstlaan en de Kerklaan geruime tijd afgesloten voor het verkeer.