Motorrijder gewond bij ongeval op Linnaeusstraat in Zandvoort

 

Zandvoort – Een motorrijder is zaterdagmiddag flink gewond geraakt bij een ongeval in de Linnaeusstraat in Zandvoort. Om even over vier uur reed de motorrijder over de Linnaeusstraat, toen hij hard moest remmen. Bij het remmen ging het echter mis, en gleed de motorrijder onderuit. De man klapte vervolgens tegen een stilstaand tegemoetkomend busje aan.

Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de man eerste hulp verleend, en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep door het ongeval in ieder geval ernstig beenletsel op.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De Linnaeusstraat was hierdoor geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Mogelijk heeft de tijdelijke verkeersinstallatie een rol gespeeld in de oorzaak van het ongeval. Omdat er op dit moment werkzaamheden plaats vinden aan de Linnaeusstraat, is er tijdelijk een rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Met verkeerslichten wordt het verkeer om de beurt doorgelaten, maar diverse buurtbewoner lieten weten dat het al enkele keren is voorgekomen dat aan beide kanten de lichten op groen staan.