Rookmelder voorkomt erger; bewoner valt in slaap met pan op het vuur

 

Haarlem – Een bewoner van een woning aan de Eksterlaan heeft zaterdagavond erg veel geluk gehad. Om even voor middernacht merkte de buren dat er een rookmelder af ging bij een woning, waarop zij de brandweer waarschuwde. Brandweer en politie rukte daarop uit, om op onderzoek uit te gaan.

Bij aankomst troffen de brandweerlieden de bewoner versuft aan in zijn woning. De bewoner had een pannetje op het vuur gezet, en was vervolgens in slaap gevallen. De rook van het drooggekookte pannetje activeerde vervolgens de rookmelder.

Ambulancebroeders hebben de man nagekeken wegens rookinhalatie. Na de controle in de ambulance hoefde de man niet mee naar het ziekenhuis, en kon hij flink geschrokken terug naar zijn woning.

Het toeval wil dat exact vijf maanden geleden, op 8 oktober 2013, de brandweer ook al naar dezelfde woning uitrukte vanwege een piepende rookmelder. Wat er toen aan de hand was, is niet bekend.