Trein in de brand gestoken bij Hillegom; verdachte aangehouden

 

Hillegom – In een trein is in de nacht van zondag op maandag brand gesticht. Rond een uur werd de brand in de intercity naar Amsterdam Centraal ontdekt. De machinist wist de trein ter hoogte van het station bij Hillegom stil te zetten en de brandweer te waarschuwen.

Een van de treinpassagiers had een doek om de hoofdsteun van de stoel gelegd, en in de brand gestoken. De verdachte ging vervolgens ergens voor in de trein zitten, maar werd door medepassagiers gezien.

De brandweer wist de brand snel te blussen. Wel kwam de hele trein vol te staan met rook. Met een overdrukventilator is de rook grotendeels uit de trein geblazen. Een van de conducteurs is wegens rookinhalatie nagekeken in de ambulance.

De verdachte is door de politie meegenomen naar het politiebureau. De overige passagiers zijn rond 02:15 uur met een bus opgehaald en zullen naar hun eindbestemming gebracht worden.