Wielrenner ernstig gewond na botsing tegen verkeerspaal in Santpoort-Noord

 

Santpoort-Noord – Een wielrenner is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing tegen een verkeerspaal. Om even voor vier uur reed de wielrenner achter een bromfietser over het fietspad langs de Hagelingerweg. Ter hoogte van het Burgemeester Weertsplantsoen wilde de bromfietser stoppen voor het zebrapad, om iemand over te laten steken. De wielrenner kon niet meer op tijd remmen, en probeerde uit te wijken. Bij het uitwijken knalde de wielrenner tegen een verkeerspaal aan.

Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, werden opgeroepen om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de gewonde man eerste hulp verleend, en zijn even later bijgestaan door het Mobiel Medisch Team. De traumahelikopter landde op een grasveld langs de Hoofdstraat.

De wielrenner is na de eerste zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele politiemotoren hebben de ambulance daarbij begeleid.