Twee vrouwen ernstig gewond door omgevallen boom in bos in Dronten

 

Dronten – Twee vrouwen zijn zondagmiddag ernstig gewond geraakt bij een wandeling in een bos. Zondag aan het einde van de middag liep een gezin in een bos langs de Vossemeerdijk in Dronten, toen rond half vijf een hoge boom omviel en op oma en moeder terecht kwam. De twee vrouwen raakte ernstig gewond. Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Nijmegen, rukte uit om hulp te verlenen.

In eerste instantie hadden de hulpdiensten moeite om de juiste locatie te vinden. Vervolgens waren twee hekken een volgend obstakel om bij de slachtoffers in de buurt te kunnen komen. Nadat het hek hardhandig open gemaakt was, konden de hulpverleners bij de slachtoffers komen.

Ambulancebroeders en de arts van het Mobiel Medisch Team, dat met een traumahelikopter ter plaatse kwam, hebben eerste hulp verleend aan de twee slachtoffers. De slachtoffers, oma en de moeder van het gezin, zijn vervolgens per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De vader en dochter zijn door politieagenten opgevangen.