Voetgangster ernstig gewond na botsing met wielrenner in Zandvoort

 

Zandvoort – Een vrouw is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing met een wielrenner. Het ongeval vond om even voor half vijf plaats op de Hogeweg in Zandvoort. De vrouw wilde bij het zebrapad de straat oversteken, maar kwam daarbij vol in botsing met een wielrenner. Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de gewonde vrouw eerste hulp verleend. Na de eerste zorg op straat is zij per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De wielrenner kwam er met wat blauwe plekken en kneuzingen van af, en is op het politiebureau opgevangen. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.