Ontvoering en beroving bij de Schoterbrug in Haarlem

 

Haarlem – Op donderdagavond hield de politie bij de Schoterbrug drie mannen aan die verdacht worden van ontvoering en beroving van een 47-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats). Omstreeks 19:00 uur belde het slachtoffer met de mededeling dat hij kort daarvoor door twee mannen was meegenomen in hun auto naar een brug in Haarlem.

Het slachtoffer, die een zwervend bestaan leidt, verbleef regelmatig onder de brug. Hij had een conflict gehad met een van de verdachten en moest nu zijn bezittingen afgeven.

De gewaarschuwde politie trof bij de brug drie personen aan. Het gaat om mannen van 53, 37 en 53 jaar oud uit Santpoort-Noord, IJmuiden en Haarlem. Zij zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto van de mannen is in beslag genomen.

De politie heeft het gebied even later groots afgezet met politielinten. De recherche heeft later op de avond verder onderzoek gedaan. De politie stelt een onderzoek in.