Schoorsteenbrand zet woning vol met rook in Heemstede

 

Heemstede – Bij een woning aan de Heemsteedse Dreef is zondagmiddag brand ontstaan. Om even voor drie uur was de bewoner bezig om de openhaard aan te steken. Op een gegeven moment kwam er in de woning erg veel rook te staan, waarop de bewoner een deur openzette. Niet veel later kwamen er ook vlammen uit de schoorsteen vandaan, waarop de brandweer werd gebeld.

Ondertussen waren er op de meldkamer al enkele telefoontjes binnen gekomen van voorbijgangers die de brand ook hadden opgemerkt. Daarop werd besloten om de brand op te schalen, waardoor ook een blusvoertuig uit Hoofddorp werd gealarmeerd.

De brandweer is bij aankomst direct begonnen met bluswerkzaamheden. Twee brandweerlieden hebben vanuit de hoogwerker met een ramoneur de schoorsteen schoongeveegd. Het brandende materiaal werd vervolgens beneden opgevangen, en kon buiten geblust worden.

De Heemsteedse Dreef tussen de Zandvaartkade en het Wipperplein was door het incident enige tijd afgesloten voor het verkeer.