Traumahelikopter trekt veel bekijks in Bennebroek

 

Bennebroek – De hulpdiensten zijn donderdagavond massaal uitgerukt naar een woning aan de Hyacinthenlaan in Bennebroek. Rond kwart over negen kwam de melding bij de hulpdiensten binnen, waarop twee ambulances, de brandweer, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam naar het incident werden gestuurd.

Hulpverleners zijn bij aankomst direct de woning aan de Hyacinthenlaan binnen gegaan om hulp te bieden aan het slachtoffer. De traumahelikopter landde op een grasveld langs de Amaryllislaan, waarna de arts per politiebus naar de woning werd gebracht. Na de eerste hulp is het slachtoffer per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het vertrek van de traumahelikopter trok veel bekijks. De piloot had nog enige moeite om weg te komen, doordat er technische problemen met de helikopter waren. Na ongeveer een kwartier kon de helikopter alsnog opstijgen, en terugkeren richting het VU ziekenhuis in Amsterdam.