Alarm om ’orka’ in Toolenburgplas in Hoofddorp

 

Hoofddorp – De hulpdiensten zijn maandagavond uitgerukt naar de Toolenburgplas in Hoofddorp. Rond kwart over acht werd er door een voorbijganger opgemerkt dat er in het midden van het water een opblaasbare orka bleef liggen, ondanks de flinke wind waardoor deze weg zou moeten drijven. Omdat dit niet gebeurde was men bang dat de orka ergens aan vast zat, in het ergste geval een kind.

De brandweer rukte onder meer met een duikploeg uit en ook de politie kwam ter plaatse om op onderzoek uit te gaan. Een duiker van de brandweer is vervolgens met een soort surfplank naar de orka toegezwommen. Daar bleek dat de orka met een stuk touw aan twee bakstenen was vast gemaakt en daardoor midden op het water bleef dreven.

De orka is naar de kant gehaald, waar de brandweerlieden het beest als trofee mee naar de kazerne hebben genomen.

Onduidelijk is wie er verantwoordelijk is geweest voor de actie.