Baby-meeuw blijkt toch weg te kunnen vliegen uit dakgoot

 

Haarlem – De dierenambulance heeft woensdag aan het einde van de middag de hulp ingeschakeld van de brandweer. In de dakgoot bij een woning aan de Previnairestraat zat al enige tijd een jonge meeuw vast die er niet meer uit de dakgoot leek te kunnen komen. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse om de meeuw uit zijn benarde positie te bevrijden.

Toen de helpers in de buurt kwamen wist de meeuw zich toch nog naar de andere kant van de dakgoot te verplaatsen. De meeuw werd uiteindelijk ingesloten waardoor deze geen kant meer op leek te kunnen. Toch wist de meeuw op het laatste moment uit de handen van zijn redders te blijven, door met alle kracht in zijn vleugels het dak op te fladderen.

Een brandweerman en de medewerker van de dierenambulance zijn vervolgens met een groot schepnet het platte dak opgegaan om de meeuw daar te vangen. Na een klein kat en muisspel op het dak nam de meeuw toch het besluit om de eerste paar meters in zijn leven te gaan vliegen, en vloog de meeuw weg.

Diverse buurtbewoners uit de straat kwamen naar buiten om toe te kijken hoe de meeuw uiteindelijk uit de handen van zijn redders wist te blijven.