Brandweer in actie voor schoorsteenbrand aan het Zwanenburgplantsoen

 

Haarlem – De brandweer is woensdagavond in actie gekomen na een melding dat er brand zou woeden in een schoorsteen bij een woning aan het Zwanenburgplantsoen in Haarlem. Rond kwart voor elf werd de brand opgemerkt waarna de brandweer werd gebeld. Twee brandweerwagens een politieauto rukte daarop uit naar het Zwanenburgplantsoen.

Bij aankomst zijn de brandweerlieden de woning binnen gegaan. Omdat de brand zich alleen aan de bovenkant van de schoorsteen zou bevinden zijn twee brandweermannen in het bakje van de ladderwagen naar de schoorsteen gegaan.

Daar bleek dat de schoorsteen niet in de brand stond, maar dat opgehoopt stof vermoedelijk de oorzaak is geweest. Na een korte controle konden de hulpdiensten weer terugkeren.

De bewoner heeft een stookverbod opgelegd gekregen en zal zijn schoorsteen eerst moeten laten schoonmaken.