Grote brand bij basisschool Bos en Duin in Bloemendaal [video]

 

Bloemendaal – Bij basisschool Bos en Duin op de Bos en Duinlaan in Bloemendaal is maandagavond brand uitgebroken. De brandweer spreekt van een grote brand. Meerdere eenheden zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. Het gaat om een uitslaande brand, de vlammen slaan uit het dak. Ook komt er veel rook vrij.

De brand brak uit in een nieuwe aanbouw van het schoolgebouw, maar het is nog niet bekend of de werkzaamheden de oorzaak zijn. Een omwonende alarmeerde de hulpdiensten. Alle leerlingen, medewerkers en bouwvakkers waren toen al naar huis. Er zijn geen gewonden gevallen.

De rook kan op dit moment geen kwaad voor omwonenden, aldus een woordvoerster. De brandweer houdt continu in de gaten welke kant de rookwolken optrekken en welke stoffen er in zitten.

De brand brak uit in de Bos en Duinschool. Dat is een van de oudste basisscholen van Nederland. De school werd in 1632 opgericht op een andere plek in Bloemendaal.

In verband met de brand heeft de overheid een NL-Alert verstuurd. In het bericht wordt omwonenden geadviseerd ramen en deuren te sluiten in Bloemendaal Noord.

Een politiehelikopter cirkelt boven het gebied om vanuit de lucht assistentie te bieden.