Indrukwekkende minuut stilte op Schiphol voor slachtoffers vlucht MH17

 

Schiphol – Op Schiphol is woensdagmiddag een indrukkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van vlucht MH17. Om even voor 16:00 uur verzamelden zich een paar honderd mensen voor vertrekhal 3. Voorafgaand aan de minuut stilte tekende president-directeur van de KLM, Camiel Eurlings, ook het condoleanceregister.

Na die minuut werden bij de herdenkplek voor de vertrekhal bloemen gelegd namens onder meer Schiphol, de marine en luchtmacht. KLM-topman Camiel Eurlings maakte samen met collega’s een emotionele wandeling langs de bloemenzee.

Medewerkers van de luchthaven en van touroperators, KLM-personeel en anderen die hun werkplek op Schiphol hebben, reizigers en toeristen kwamen massaal samen op de plek vanwaar de fatale vlucht vorige week donderdag was begonnen. Velen hielden elkaar stevig vast en hier en daar werd een traan gelaten.

De crash van de Boeing 777 van Malaysia Airlines boven Donetsk in Oekraïne heeft aan 298 mensen het leven gekost. Liefst 193 passagiers hadden de Nederlandse nationaliteit. Vlucht MH17 was donderdag 17 juli opgestegen vanuit Amsterdam en onderweg naar Kuala Lumpur in Maleisië. Boven het oorlogsgebied bij de plaats Donetsk zou het toestel zijn neergeschoten.