Twee gewonden en aanhouding bij verkeersongeval op de Zijlweg in Haarlem

 

Haarlem – Op de Zijlweg is woensdagavond een auto tegen de railing van een spoorviaduct gereden. Rond kwart over acht ging het mis toen de bestuurder over de Zijlweg in de richting van het centrum reed. Volgens omstanders reed de auto met hoge snelheid, voordat het mis ging. Drie ambulances, de brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de meerdere inzittenden van de auto nagekeken. Twee daarvan moesten voor verdere zorg mee naar het ziekenhuis. De vermoedelijke bestuurder van de auto is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De Zijlweg was hierdoor tussen de Julianalaan en de Hoofmanstraat geruime tijd afgesloten voor het verkeer.