Drie gewonden bij ernstig ongeval op de A200 bij Spaarndam

 

Spaarndam – Op de A200 zijn vrijdagmiddag vier auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde om even voor vijf uur, in de richting van het Rottepolderplein. Ter hoogte van de Zoete Inval kwamen vier auto’s met elkaar in botsing. Gezien de ernst van de verwondingen van een van de slachtoffers, werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.

Ambulance, brandweer en politie waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Een van de inzittenden moest door de hulpverleners voorzichtig uit de auto worden bevrijd. Zij is samen met twee andere slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis. In een van de ambulances reed de arts van het traumateam mee, om onderweg medische handelingen te verrichten.

Door het ongeval kwam het verkeer vanuit Haarlem op de A200 stil te staan, wat voor een lange file zorgde. Na enige tijd kon het verkeer via de linker rijstrook het ongeval passeren. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.