Vrouw op snorfiets ernstig gewond na botsing met fietser in Haarlem

 

Haarlem – Een snorfietsster is zaterdag aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt bij een botsing met een fietser. Rond kwart voor zeven reed de vrouw met haar snorfiets over het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, toen ze ter hoogte van de Zomervaart in botsing kwam met een fietser. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, rukte uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de gewonde vrouw eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde in het naastgelegen Reinaldapark, waarna de arts de ambulancebroeders kon ondersteunen. Na de eerste zorg is het slachtoffer met een ernstige hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De fietser is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.