Aangevallen zwanen gered door brandweer en dierenambulance in Heemstede

 

Heemstede – De brandweer en dierenambulance zijn maandagmiddag in actie gekomen om meerdere zwanen te redden. In het water langs de W. Denijslaan in Heemstede zwommen acht zwanen. De twee oudere zwanen vielen de zes jonge zwanen aan, met als gevolg dat er al een zwaan was doodgebeten. Buurtbewoners zagen het gebeuren, en waarschuwde de dierenambulance.

Medewerkers van de dierenambulance hebben samen met de brandweer de oudere zwanen naar de andere kant van het water gejaagd. Vervolgens is met de nodige moeite de zes andere jonge zwanen uit het water gehaald. Enkele van deze zwanen hadden ook al verwondingen opgelopen door de aanvallen van de twee oudere zwanen.

De vijf nog levende zwanen en de overleden zwaan zijn door de dierenambulance meegenomen naar het vogelhospitaal.

De reddingsoperatie trok veel bekijks uit de buurt.