Automobilist rijdt door na ernstige aanrijding op Kennemerplein in Haarlem

 

Haarlem – Een automobilist is zondagmiddag doorgereden na een ernstige aanrijding op het Kennemerplein in Haarlem. Om even over vier uur kwam de auto in botsing met een overstekende voetganger. De automobilist reed na de aanrijding door, en de voetganger raakte ernstig gewond.

Hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam rukte uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance naar het VU ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

De politie is in de omgeving opzoek gegaan naar de auto. De auto, een zwarte Opel Astra cabrio, heeft in het midden van het kenteken de letters ‘KVB’ zitten.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Het Kennemerplein in de richting van de Prinsenbrug was hierdoor enige tijd afgesloten voor het verkeer.