Haarlemmers aangehouden wegens brandstichting gestolen auto

 

Haarlem – Langs het Karperpad bij Penningsveer is zondagmiddag een auto in de brand gestoken. Om even voor vijf uur werd de brand ontdekt, waarop brandweer en politie uitrukten. De auto bleek eerder op de dag gestolen te zijn.

De brand zorgde voor een flinke zwarte rookwolk welke richting de Waarderpolder trok. De brandweermannen hadden het vuur snel onder controle, maar konden niet voorkomen dat de auto geheel verwoest raakte

Volgens getuigen waren er meerdere jongens weggerend. Een agent zag een scooter met twee jongens wegrijden die konden ontkomen. Via het kenteken kon de politie de eigenaar achterhalen. In een woning in Haarlem worden de jongens aangetroffen en aangehouden. Het tweetal, jongens van 15 en 16 jaar, is na verhoor in verzekering gesteld.

Een bergingsauto heeft de uitgebrande wagen later weggesleept. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.