Omstanders redden hondje uit het water in Haarlem

 

Haarlem – Een hondje is woensdagmiddag in het water langs de Leidsevaart in Haarlem gevallen. Het hondje liep eerder op de middag al verdwaald door de Leidsebuurt heen. Buurtbewoners probeerde het hondje te vangen, maar uit paniek sprong het hondje het water in. Vervolgens kon de hond geen kant op, en zwom in paniekerig in het water rond.

Mensen op de kant belde direct de dierenambulance, die vervolgens weer de brandweer waarschuwde. Gelukkig voer op dat moment ook een boot langs. De opvarende van de boot probeerde de hond uit het water te halen, maar de hond was naar een lastig bereikbare plek gezwommen.

Met veel moeite kon de hond met behulp van een reddingsboei uit het water worden gehaald. Ondertussen waren ook de duikers van de brandweer gearriveerd, en te water gegaan.

De hond is vervolgens naar de kant gebracht, waar de brandweerlieden een deken om de onderkoelde hond hebben gewikkeld. In afwachting van de dierenambulance werd het hondje door de brandweer en omstanders warm gehouden.

Medewerkers van de dierenambulance kwamen er al snel achter dat de hond gechipt was. Het hondje is meegenomen door de dierenambulance, en zal later weer met de eigenaar herenigd worden.

De redder van de hond liep een wond op aan zijn hand, doordat de hond hem beet. De man is geadviseerd om zich bij de huisarts te laten nakijken.