Automobilist botst tegen verkeerspaal aan na defect aan auto

 

Haarlem – De bestuurster van een auto is woensdagavond tegen een verkeerspaal tot stilstand gekomen. Rond kwart voor elf wilde de vrouw vanaf de Schoterbrug links de Spaarndamseweg oprijden, maar in de bocht viel de auto uit. Doordat de stuurbekrachtiging hierdoor ook niet meer werkte, raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt.

De auto reed hierdoor over een verkeerspaal omver, en kwam uiteindelijk tegen een andere verkeerspaal tot stilstand. Ondanks de klap raakte de vrouw niet gewond.

Tijdens het bergen van de auto bleek ook een stuurkogel te zijn gebroken, waardoor het ene wiel naar links stond, en het andere wiel naar rechts. Of dit aanleiding van de aanrijding is geweest, of het gevolg van de klap is geweest, is niet bekend.

De berger heeft de auto weggesleept, waarna de weg rond half twaalf weer kon worden vrijgegeven voor het verkeer.