Hennepplantage aangetroffen in flatwoning aan de Landschot in Haarlem

 

Haarlem – De politie heeft donderdagavond een hennepplantage in een flatwoning aan de Landschot ontmanteld. Via tips kwamen de agenten de hennepplantage op het spoor. Toen agenten de woning wilde betreden probeerde twee personen via het balkon te ontsnappen. Met behulp van omstanders wisten de agenten de twee personen alsnog aan te houden.

In de woning werden twee kamers aangetroffen waar hennepplanten in stonden. In een van de kamers hingen netten waar vele net geoogste henneptoppen in te drogen lagen. Ook stond er een tafel waar de hennep geknipt werd. In de andere kamer stonden nog tientallen planten.

De politie heeft in de loop van de avond de hennepplantage ontruimd. Ook is een medewerker van een energiebedrijf ter plaatse gekomen om te controleren of er met de stroomvoorziening geknoeid is.

De politie heeft de zaak in onderzoek.