Basisschool De Molenwiek vol met rook door brand

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn zaterdagavond in actie gekomen vanwege een brand bij basisschool de Molenwiek. Rond kwart voor negen kreeg een beveiligingsbedrijf een melding dat er een alarm bij de basisschool zou af gaan. Een gealarmeerde medewerker kwam ter plaatse en zag dat het pand vol met rook stond, waarop de brandweer, een ambulance en de politie werden gealarmeerd.

De brandweer is op zoek gegaan naar de oorzaak van de rookontwikkeling. Brandweerlieden zijn onder meer het dak op gegaan om daar de boel te inspecteren. Uiteindelijk bleek bij de deur aan de achterkant van de school wat afval in de brand te zijn gestoken. De rook trok vervolgens via de deur naar binnen, waardoor het brandalarm af ging.

De brandweer heeft met een overdrukventilator alle rook uit de school geblazen. De brandschade aan de deur is beperkt gebleven.