Brand in berging van flat aan de Ekamastraat door vuurwerk

 

Haarlem – De brandweer is woensdagmiddag op oudjaarsdag in actie moeten komen vanwege een brand in een berging van een flat. Rond kwart over drie werd de brand aan de Ekamastraat opgemerkt, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. In de berging was vuurwerk tussen een deur gestopt, en in de brand gestoken.

Bij de brand ontstond erg veel rookontwikkeling. De brandweer heeft het vuur geblust. Het stuk vuurwerk is vervolgens door de brandweerlieden naar buiten gebracht. Door de vele rookontwikkeling heeft de brandweer de ruimte enige tijd geventileerd zodat deze weer veilig toegankelijk was.

De politieagenten hebben contact opgenomen met de Forensische Opsporing om te overleggen of er een sporenonderzoek moet plaatsvinden om de dader(s) te achterhalen.