Motorrijder ernstig gewond bij ongeval op A9 bij Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een motorrijder is dinsdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A9. Rond kwart voor zes week een automobilist in de buurt van het Rottepolderplein uit naar een andere rijbaan. Een daarachter rijdende motorrijder kon de auto niet meer ontwijken, met een botsing als gevolg. Gezien de ernst van de verwondingen werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.

De motorrijder raakte door de aanrijding ernstig gewond. Omstanders hebben de man eerste hulp verleend, waarna hulpverleners het later hebben overgenomen. Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval zijn 2 rijstroken in de richting van Alkmaar geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.