Taxichauffeur raakt onwel met vier kinderen in taxibusje en veroorzaakt ongeval

 

Haarlem – De bestuurder van een taxibusje is dinsdag aan het einde van de middag onwel geworden. Om even voor half vijf reed de man door de Jan Luykenstraat in Haarlem-Noord, toen hij onwel werd. Hierdoor trapte hij het gaspedaal verder in, en schampte een bouwafvalcontainer. Aan het einde van de straat wilde de man omkeren, omdat hij voorbij het adres was gereden waar hij een kind moest thuis brengen.

Tijdens het omkeren ging het weer mis, en reed hij tegen een muurtje van een woning aan. Vervolgens kwam de man tot stilstand, en schoten omstanders te hulp. In het taxibusje zaten vier autistische kinderen die de taxichauffeur even daarvoor had opgehaald van speciaal onderwijs. Na de botsing rende een van de kinderen uit paniek weg. De andere kinderen werden door omstanders opgevangen. Na een zoektocht in de buurt, werd ook het andere kind weer gevonden.

Ambulance, brandweer en politie waren aanwezig om hulp te verlenen. Zowel de bestuurder van de taxi als de kinderen zijn door de ambulancebroeders nagekeken. De kinderen hielden op de schrik na geen verwondingen aan het voorval over. De taxichauffeur is door de ambulancebroeders ook uitvoerig nagekeken, maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Een van de kinderen is door de politieagenten naar huis gebracht, de andere woonden in de buurt van het ongeval, en zijn ook veilig thuis gekomen.