Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Haarlem-Noord

 

Haarlem – in een woning aan de Beukenstraat in Haarlem-Noord is maandagmiddag brand uitgebroken. Om even over vier uur werd de brand ontdekt, waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd. Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar de brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen. Doordat de buren van de oudere bewoonster snel reageerde, kon erger worden voorkomen.

Omdat de bewoonster veel rook had ingeademd, is zij door de ambulancebroeders uitvoerig nagekeken. Na de controle hoefde zij uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Tijdens de afhandeling van het incident, begon ook een buurvrouw last te krijgen van de ingeademde rook. Hiervoor werd nog een tweede ambulance opgeroepen om de vrouw na te kijken. Ook zij mocht na de behandeling in de ambulance uitstappen en terug naar huis.

Salvage is ter plaatse gekomen om te helpen met de afhandeling van de schade.