Voetganger gewond bij aanrijding met auto op Briandlaan in Haarlem

 

Haarlem – Een voetganger is zaterdag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een aanrijd met een auto op de Briandlaan. Om even over vijf uur liep de man vanaf de Floridabrug richting de Briandlaan. De man wilde bij de voetgangersoversteekplaats oversteken, maar een automobilist zag de man over het hoofd met een aanrijding als gevolg.

Ambulance en politie rukten uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de gewonde man op straat eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Hierdoor was een van de Briandlaan tot in de loop van de avond afgesloten voor het verkeer.