Foto’s: Man raakt gewond bij brand tijdens bakken van vis in Vogelenzang

 

Vogelenzang – De bewoner van van een woning aan de Graaf Florislaan is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een brand. Rond half vier was de man bezig met het bakken van vis in de schuur naast de woning, toen het door nog onbekende oorzaak mis ging. De man probeerde de brand nog te blussen, maar dat bleek tevergeefs.

Omstanders zagen vervolgens flinke rookwolken uit de schuur komen en hebben de man uit de woning geprobeerd te halen. De brandweer schaalde de brand al snel op naar middelbrand, gezien de omvang van de brand en omdat er ook nog een tweede persoon in de woning aanwezig zou zijn.

Brandweerlieden zijn direct begonnen met het blussen van de brand. Een ambulance kwam ter plaatse om de man na te kijken. De bewoner is met eerste en tweedegraads brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw, die ook nog in de woning aanwezig was, is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor controle wegens het inademen van rook.

Door het incident was de straat ruim een uur afgesloten. De brand trok veel bekijks uit de buurt.