Paaltjes houden brandweerwagen tegen bij brand in woning

 

Haarlem – In een woning aan de Lourens Costerstraat is zondagavond brand uitgebroken. Rond half zeven ontstond er brand in de wasmachine. De bewoners waarschuwde direct de hulpdiensten, waarop de brandweer en politie uitrukten. De brandweerwagen had echter grote moeite om bij de woning aan te komen.

Op de hoek van de Lourens Costerstraat en de Ampzingstraat kon de brandweerwagen de draai niet maken. Twee houten paaltjes hielde de brandweerwagen tegen. Na diverse pogingen om de bocht te maken, kwam de brandweerwagen toch tot tweemaal aan toe in botsing met een houten paaltje. Gelukkig viel de schade mee, en liep de brandweerwagen alleen wat lakschade aan de zijkant en een kapot knipperlicht op.

De brand in de woning was ook al snel onder controle. De brandweerwagen is daardoor op de hoek van de straat blijven staan. De brandweerlieden zijn vervolgens lopend naar de woning gegaan.

De bewoners hadden rook ingeademd. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de bewoners na te kijken.