Voorruit van rijdende auto verwoest door zwaar stuk vuurwerk in Zandvoort

 

Zandvoort – Een onbekend gebleven persoon heeft tijdens de jaarwisseling een zwaar stuk vuurwerk op een rijdende auto gegooid. Het incident vond om even over half een in de Celsiusstraat in Zandvoort plaats. De bestuurder van de auto reed in de richting van de Linnaeusstraat, toen er ter hoogte van de Van Leeuwenhoekstraat een zwaar stuk vuurwerk richting de auto werd gegooid.

Het vuurwerk kwam eerst op het dak van de auto terecht, en rolde vervolgens naar het voorruit. Onderaan het voorruit ontplofte het stuk vuurwerk, wat vervolgens voor een grote lichtflits en flinke schade zorgde. Door heel het voorruit zaten barsten, en ook een deel onder de motorkap raakte beschadigd door de knal.

De bestuurder kon de auto nog veilig aan de kant zetten. Door de knal was een deel van het glas naar binnen geslagen, maar de twee inzittenden raakten niet gewond.

Omdat het voorruit van de auto dusdanig kapot was en er schade onder de motorkap was, is een bergingsauto ter plaatse gekomen om de auto af te slepen.