Kind springt sloot in om schaap te redden na losbreken honden

 

Vogelenzang – Het uitlaten van twee honden liep zondagmiddag voor een 13-jarige jongen anders af dan gepland. Rond drie uur was de jongen langs de Vogelenzangseweg twee honden aan het uitlaten. Op een gegeven moment zagen de twee honden een schaap in een weiland lopen, en rende daar spelenderwijs op af.

Het schaap schrok hier echter zo van, dat deze aan de twee honden probeerde te ontkomen. Tijdens zijn vlucht belandde het schaap in de sloot. De 13-jarige jongen die de honden aan het uitlaten was, schrok hier van en sprong de sloot in om het schaap uit de sloot te redden.

Het schaap was echter veel te zwaar voor de jongen om uit te sloot te tillen. Ondertussen werden drie politiewagens, een ambulance en de dierenambulance gewaarschuwd om hulp te verlenen.

De jongen, die onderkoeld was geraakt, is samen met de twee honden door agenten naar huis gebracht, waarna hij onder een warme douche is gezet. Ambulancebroeders hebben de jongen even later thuis op onderkoelingsverschijnselen nagekeken, maar de jongen hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De jongen hield er een flinke schrik aan over. Het schaap is uiteindelijk ook weer op het droge gezet.