Man ernstig gewond na val van steiger in winkelstraat Zandvoort

 

Zandvoort – Een man is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt na een val van een steiger. De man was rond kwart over vier in de winkelstraat van Zandvoort bovenop de steiger aan het werk, toen de constructie afbrak. De man viel met de steigerplank enkele meters naar beneden naar beneden. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit naar de Kerkstraat om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De gealarmeerde traumahelikopter landde langs het strand op het Badhuisplein, waarna de arts de ambulancebroeders heeft bijgestaan. Na de eerste hulp is het slachtoffer met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De steigerplank, die voor een deel buiten het frame van de steiger was geplaatst, belandde samen met het slachtoffer op tafels van het terras van een naastgelegen horecagelegenheid. Door de klap braken de tafelbladen af.

De arbeidsinspectie zal later in de middag onderzoek doen naar de exacte toedracht van het incident.