Traumahelikopter ingezet voor kop-staartbotsing op de N200

 

Amsterdam – De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag in actie gekomen voor een ongeval op de N200. Rond kwart over drie kwam er bij de hulpdiensten de melding binnen dat er op de N200 in Halfweg meerdere auto’s met elkaar in botsing waren gekomen. Gezien de ernst van de melding werden naast ambulance, brandweer en politie, ook de traumahelikopter uit Amsterdam gealarmeerd.

Niet veel later bleek dat het ongeval niet in Halfweg, maar aan het begin van de N200 bij Amsterdam had plaatsgevonden op de Haarlemmerweg. Voor de verkeerslichten bij de Australiƫhavenweg waren drie voertuigen hard met elkaar in botsing gekomen.

Ambulancebroeders hebben de inzittenden nagekeken, maar niemand raakte ernstig gewond. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.

Door het ongeval ontstond er op de N200 vanuit Halfweg een flinke file. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.