Explosief aangetroffen in tuin van woning in Haarlem

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn woensdagavond in actie gekomen voor een explosief bij een woning aan de Patrimoniumstraat in Haarlem-Noord. Bewoners van een woning hadden al een paar jaar een explosief in de tuin liggen, toen zij te horen kregen dat deze mogelijk nog gevaarlijk kon zijn. De bewoner was daardoor van plan het explosief naar politiebureau te gaan brengen.

Het explosief zat al in een plastic tas, toen de bewoner door iemand anders geadviseerd werd om het explosief te laten liggen, en de politie te waarschuwen. Agenten kwamen ter plaatse om de situatie te bekijken, en besloten de omgeving direct af te zetten. Ook werden enkele woningen uit voorzorg ontruimd.

De Explosieven Opruimingsdienst is opgeroepen om onderzoek te doen naar het explosief. Tot die tijd is de omgeving afgezet.

Het explosief zou al zo’n 8 jaar in de achtertuin van de woning hebben gelegen. Een jonge bewoner zou het explosief 8 jaar geleden tijdens een vakantie in Zeewolde gekregen hebben, en mee naar Haarlem genomen hebben. Sindsdien heeft het altijd in de achtertuin gelegen.