Jongen probeert stroopwafels voor goed doel te verkopen

 

Haarlem – Een jongen die stroopwafels voor een goed doel probeerde te verkopen is donderdagmiddag uitgebreid door de politie gecontroleerd. Rond vier uur belde de jongen bij woningen langs de Lorentzkade aan met het verhaal dat hij voor een goed doel stroopwafels verkocht. Een van de bewoners vertrouwde zijn verhaal niet, en waarschuwde de politie.

Omdat de jongen mogelijk met een babbeltruc bezig was, kwamen agenten direct in actie. Ter hoogte van het Theemsplein werd de jongen in een bushalte aangetroffen, waarna agenten de gegevens van de jongen controleerde.

De jongen had een winkelmandje bij zich, dat vol met pakjes stroopwafels lag. De jongen vertelde de agenten de stroopwafels voor een goed doel te verkopen, om het geld vervolgens bij een organisatie af te geven.

De jongen bleek daar echter geen vergunning voor te hebben, wat volgende de politie wel nodig was. Na lange tijd overleggen besloot de politie de jongen toch verder te laten gaan, maar hij zal zich wel binnenkort op het politiebureau moeten verantwoorden.

Na zo’n drie kwartier kon de jongen zijn weg weer vervolgen.